Hoe kom ik in aanmerking voor een financiering

Als ondernemer heb je soms een extra steuntje in de rug nodig of een mooi potje om mee te investeren. Dat zijn goede redenen om een lening aan te gaan. Maar in aanmerking komen voor een financiering kan soms ingewikkeld lijken. Bij OPR doen we gewoon over geld en leggen we je dus ook eenvoudig uit hoe je in aanmerking komt voor een financiering.

Waar wordt naar gekeken bij een financiering? 

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening stellen geldverstrekkers een aantal eisen. Hoewel dat niet altijd fijn is voor een ondernemer is het toch belangrijk dat geldverstrekkers deze eisen hanteren. De eisen garanderen namelijk dat ze veilig geld beschikbaar kunnen stellen. En daar heb je als lener natuurlijk ook profijt van, want zo weet je zeker dat je niet te veel leent bij een partij die ook een tijd zal blijven bestaan. 

In aanmerking komen voor een lening – onze eisen

Rechtsvorm

Het wel of niet verstrekken van een lening wordt mede bepaald door de rechtsvorm van jouw bedrijf. Dit is de juridische vorm die je hebt gekozen toen je je inschreef bij de KVK. De rechtsvorm bepaalt of jij wel of niet persoonlijk aansprakelijk bent voor schulden van je bedrijf. Je kan je dus vast wel voorstellen dat dit belangrijke informatie is voor ons. De rechtsvormen die bij OPR in aanmerking komen voor een financiering zijn: 

  • Bv’s, eenmanszaken, maatschappen of vof’s.

Leeftijd van je bedrijf

Lang gevestigde bedrijven hebben inzicht in het verloop van hun inkomsten en uitgaven. Het is belangrijk is voor een geldverstrekker om hier een goed beeld van te krijgen. Bij OPR werken we graag met je mee maar hebben we wel minimaal inzicht nodig in de afgelopen 12 maanden van jouw zakelijke financiën. 

  • De bedrijven die langer dan 12 maanden bestaan (zijn ingeschreven bij de KVK) en zakelijke banktransacties van de afgelopen 12 maanden kunnen laten zien, komen in aanmerking voor een krediet.  

Jaarcijfers of aangifte inkomstenbelasting 

Om een goed beeld te krijgen van hoe je bedrijf functioneert en hoe financieel gezond het is, zijn jaarcijfers een belangrijke maatstaf. Heb je die niet? Dan geeft een aangifte van inkomstenbelasting ook voldoende inzicht. Zolang de geldverstrekker goed kan zien hoe jouw afgelopen jaar eruit zag kan hij je aanvraag goed behandelen. Bij OPR vragen we daarom: 

  • De meest recente jaarcijfers en/of een aangifte inkomstenbelasting

BKR registratie 

Een andere belangrijke indicator van hoe gezond je bedrijf is, is een BKR registratie. Het Bureau Krediet Registratie houdt namelijk bij of je schulden hebt die op jouw naam staan. We kijken daarom altijd in dit register om jouw situatie goed te kunnen inschatten. 

Het BKR registreert ook hoe je omgaat met deze schuld. Betaal je te laat of niet dan krijg je een negatieve BKR registratie. Heb je een negatieve BKR registratie? Dan kom je bij ons helaas niet in aanmerking voor een krediet. 

Omzetgrens 

Gezonde financiële keuzes maken vinden wij heel belangrijk. Daarom kijken we bij iedereen die in aanmerking wil komen voor een lening naar de omzet van het bedrijf. Is je omzet te laag? Dan lopen niet alleen wij een risico, maar jij ook. Onder een bepaalde grens zien we namelijk dat het uitdagend kan zijn om een lening terug te betalen en zo kom je snel in zwaar(der) weer terecht. Om jou (en onszelf) te beschermen hanteren we dus een minimale omzet.  

  • Heb je een omzet van minimaal 50.000 per jaar? Dan kom je bij OPR in aanmerking voor een financiering. 

In aanmerking komen voor een financiering? Vraag het OPR. 

Heb jij bovenstaande eisen voor een financiering gelezen en heb jij dit allemaal in huis? Dan helpen we je graag verder. Doe hier eenvoudig je aanvraag. Je krijgt, op werkdagen, binnen 24 uur reactie van ons.

Start een aanvraag via https://aanvraag.flex.opr-bedrijfskrediet.nl/

Over OPR

Als ondernemer ben jij de motor van de economie. Hoe klein of groot je ook bent: jij maakt elke dag het verschil voor je klanten en bouwt op een verantwoordelijke manier aan de toekomst. Wij zijn precies zo. Wij begrijpen dus ook als geen ander waarom jij vooruit wil. Daarom maken wij krediet transparant, snel én flexibel. En daarom doen wij gewoon over geld.

Wij willen ervoor zorgen dat jij met een goed gevoel onze kredieten gebruikt. Daarom zijn wij eerlijk over onze kosten, is vervroegd aflossen gewoon kosteloos en staan wij altijd voor je klaar om je persoonlijk te adviseren.