OPR is Erkend MKB Financier

OPR is Erkend MKB Financier omdat we staan voor kwaliteit, integriteit en transparantie. Om dat kracht bij te zetten, voldoen we sinds 2024 aan het keurmerk Erkend MKB Financier. Dit keurmerk is in het leven geroepen om de financiële sector verder te professionaliseren. Daarnaast moet het zorgen voor een eerlijk speelveld op het gebied van MKB-financiers.

Stichting MKB Financiering beoordeelt zakelijke kredietverleners op hun werkprocessen en deskundigheid. Ook let de organisatie erop dat we passend en verantwoord financieren. Zo weet je als ondernemer zeker dat een partij met het keurmerk Erkend MKB Financier betrouwbaar en transparant is.


Wil je precies weten wat het betekent om te werken met een Erkend MKB Financier? Op deze pagina vind je alle informatie die je als ondernemer nodig hebt.

Ronald Kleverlaan, Stichting MKB Financiering & Fred van den Berg, OPR-Bedrijfskrediet

Wat houdt het keurmerk Erkend MKB Financier in?

Ondernemers kunnen gerust zijn wanneer ze dit keurmerk zien. Het staat namelijk garant voor de betrouwbaarheid van de financier. Wij moeten als zakelijk kredietverlener flink aan de bak om dit keurmerk te krijgen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar professionaliteit en transparante communicatie. Geen gedoe of kleine lettertjes dus.

Als je een partij met het keurmerk Erkend MKB Financier ziet, dan weet je dat het goed zit. We houden ons niet alleen aan de eisen hierboven, maar ook aan de Gedragscode. Eerlijk zakendoen, daar draait het om.

De Gedragscode voor Erkend MKB Financiers

De Gedragscode is tot stand gekomen in samenwerking met alle stakeholders. Van de financiers tot ondernemers en adviseurs. Zo sluit de Gedragscode precies aan bij de behoeften van de markt. Ieder jaar wordt deze opnieuw geëvalueerd, waardoor het altijd up-to-date is.

Ronald Kleverlaan is voorzitter van Stichting MKB Financiering. Hij vertelt: “De nieuwe financiers geven ondernemers extra kansen om financiering aan te trekken. De sterke groei van de sector maakt het echter ook lastig om de kwaliteit van de aanbieders te beoordelen. De introductie van de Gedragscode zal zorgen voor meer transparantie in deze sector.”

Met de Gedragscode moet het vertrouwen van ondernemers in de sector worden vergroot. Als ondernemer weet je zeker dat een Erkend MKB Financier transparant handelt. Is dat toch niet het geval? Dan is er een onafhankelijk klachtenloket waar je terecht kunt. Bij OPR doen we er alles aan om de band met onze ondernemers te verstevigen, zodat we klachten en ontevredenheid kunnen voorkomen.

Benieuwd naar wat er precies in de Gedragscode staat? Je leest het hier.

OPR is Erkend MKB Financier

Toetsing van Erkend MKB Financiers

Het keurmerk Erkend MKB Financier krijgen we als zakelijk kredietverstrekker niet zomaar. Stichting MKB Financiering toetst of wij voldoende kennis en kunde hebben. Tijdens een audit kijkt de stichting of wij een degelijke organisatie zijn met goede werkprocessen. We laten zien dat we passend en verantwoord financieren. Ook moeten we ons aan de Gedragscode houden. Deze audit hebben we met succes afgerond. Daardoor mogen we onszelf Erkend MKB Financier noemen.

Alternatieve financiering voor het MKB

Bij OPR doen we aan alternatieve financiering voor het MKB. Hierbij wordt jouw lening niet door een bank, maar door een andere partij verstrekt. Als ondernemer wil je werken met een vakkundige partij met gunstige voorwaarden. En, zonder kleine lettertjes. Met het keurmerk Erkend MKB Financier zie je meteen: die partij is helder en eerlijk. Bij OPR krijg je deskundig advies en duidelijke communicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je de juiste keuzes maken.

Meer weten?

OPR-Bedrijfskrediet Flex Joren OPR-Bedrijfskrediet Flex Fred

Wil je een verdere uitleg van het keurmerk of weten of Flex voor jouw bedrijf bruikbaar is?  Onze adviseurs, Joren en Fred staan je graag te woord. We reageren dezelfde dag.

Bel 085-064-3300 of mail naar klantenservice@opr-bedrijfskrediet.nl

Start een aanvraag