5 manieren om snel maar goed te boekhouden

Als ondernemer wil je jouw boekhouding natuurlijk goed op orde hebben, maar het kan soms tijdrovend zijn. In dit artikel gaan we je vijf manieren laten zien om jouw boekhouding snel, maar ook goed te doen. Zo houd jij meer tijd over voor andere belangrijke zaken binnen jouw bedrijf.

Tip 1: Gebruik boekhoudsoftware

Met boekhoudsoftware kun je snel en gemakkelijk facturen maken, inkomsten en uitgaven registreren en rapportages genereren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar het maakt het ook makkelijker om overzicht te houden. Zo heb je alle gegevens op één plek en kun je ze gemakkelijk terugvinden.

 Er zijn veel verschillende boekhoudprogramma’s op de markt, dus het is belangrijk om te kijken welke het beste bij jouw bedrijf past. Let bij de keuze van de software onder andere op de prijs, de mogelijkheden en het gebruiksgemak.

Tip 2: Plan vaste boekhoud momenten in

Door vaste momenten in te plannen om je boekhouding bij te werken, voorkom je dat je het steeds uitstelt. Plan bijvoorbeeld iedere week een uurtje in om je inkomsten en uitgaven bij te werken en je facturen te versturen. Zo houd je altijd een goed overzicht van je financiën en voorkom je dat je aan het einde van het kwartaal een enorme berg administratie moet wegwerken.

Tip 3: Automatiseer zoveel mogelijk

Een andere manier om snel en goed te boekhouden is door het automatiseren van jouw boekhouding. Door zoveel mogelijk te automatiseren, bespaar je tijd en minimaliseer je de kans op fouten. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van bankkoppelingen, waardoor je transacties automatisch in je boekhoudprogramma terechtkomen. Zo hoef je deze niet meer handmatig over te nemen en bespaar je tijd. Ook kun je bijvoorbeeld facturen automatisch laten versturen en herinneringen laten sturen wanneer een factuur niet op tijd wordt betaald. Zo houd je meer tijd over voor andere zaken.

Tip 4: Werk samen met een boekhouder

Een boekhouder kan je helpen om je boekhouding op orde te houden en je adviseren over fiscale zaken. Zo weet je zeker dat je altijd aan alle wettelijke verplichtingen voldoet en kun je profiteren van belastingvoordelen waar je anders misschien geen weet van had. Bovendien geeft het samenwerken met een boekhouder je rust en zekerheid, zodat jij je kunt richten op waar je goed in bent: ondernemen.

Tip 5: Volg een cursus boekhouden

Als ondernemer moet je veel ballen in de lucht houden en is boekhouden waarschijnlijk niet jouw favoriete bezigheid. Toch is een goede boekhouding essentieel. Als je zelf meer kennis wilt hebben van boekhouden, kun je ervoor kiezen om een cursus te volgen. Hierdoor weet je beter waar je op moet letten en kun je zelf jouw boekhouding beter bijhouden. Er zijn online cursussen te vinden, maar je kunt ook kijken of er bij jou in de buurt cursussen worden aangeboden.

Blijven groeien

Het bijhouden van een goede boekhouding is essentieel voor elk bedrijf, groot of klein. Door gebruik te maken van de juiste boekhoudmethoden en -software, kun je jouw boekhouding efficiënter maken en fouten verminderen. Het is belangrijk om te investeren in je boekhouding en ervoor te zorgen dat het op orde is, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van jouw bedrijf.

OPR helpt je verder

Wij begrijpen het belang van een goede boekhouding en da je wil groeien met jouw bedrijf. Daarom bieden we onze klanten snelle en gemakkelijke toegang tot bedrijfsfinanciering. Of je nu behoefte hebt aan werkkapitaal, of onverwachte kosten tegenkomt tijdens het boekhouden. Wij helpen je graag verder.

Ontdek OPR Flex nu

Met OPR Flex heb je als ondernemer alle vrijheid om te ondernemen op jouw manier. Het grote voordeel van OPR Flex is dat je alleen opneemt wat je op dat moment nodig hebt en dus alleen betaalt voor wat je gebruikt. Bovendien blijft de resterende ruimte kosteloos beschikbaar.

Wil je graag meer financiële flexibiliteit voor jouw bedrijf? Bij OPR-Finance kun je eenvoudig een aanvraag doen voor OPR Flex. Binnen 24 uur krijg je, op werkdagen, reactie van ons en helpen we je graag verder met jouw onderneming. 

Klik op de button om je aanvraag direct te starten.

Start een aanvraag via https://aanvraag.flex.opr-bedrijfskrediet.nl/