Het is zo ver: je gaat je financiering aanvragen. Zodra het er is wil je er natuurlijk het maximale uit halen. Er zijn een aantal goede manieren om het meeste te halen uit je bedrijfsfinanciering. Die delen we natuurlijk graag met je.
1. Kies een flexibel krediet
Financiële situaties veranderen, dat gebeurt. Dan is niks vervelender dan vast zitten aan een dure lening. Dat soort kredieten werken dan opeens niet meer in je voordeel. Wil je en krediet wat ongeacht de situatie gewoon voor je klaar staat en niks kost als je het niet gebruikt? Kies dan een flexkrediet. Met flexibele financiering kan je je krediet gebruiken wanneer jij het nodig hebt en betaal je alleen voor wat je gebruikt. Zo staat je krediet altijd voor je klaar.
2. Investeer slim
Heb je veel geld ‘vast’ zitten in je voorraden of openstaande facturen maar wil je wel door kunnen? Ook hiervoor kan een krediet een oplossing zijn. Denk voor je het afsluit wel goed na over hoe je dit geld inzet. Maak dus van te voren een plan voor waar je het precies uit gaat geven en wanneer je dit wil doen. Zo overbrug je slim en veilig momenten waarop je cashflow wat lager is.
Wil graag in iets nieuws investeren? Ook dan is het goed om te kijken naar waar je precies in investeert. Hoe snel verdien je je aankoop terug of hoe snel schrijf je je aankoop af? Of is het een aankoop die maar langzaam terugverdiend wordt maar je wel een voorsprong op je concurrenten geeft? Al dat soort overwegingen zijn belangrijk. Des te meer inzicht jij hierin hebt, des te slimmer investeer je.
3. Maak een goed financieel plan
In de vorige tip zeiden we het al: een financieel plan is een must voor een slimme ondernemer. Het gaat hierbij niet alleen om hoeveel je wil lenen en waar je het aan uitgeeft, maar ook om hoe je je lening terugbetaalt. Maak dus een plan wat van de aanvraag tot en met de laatste afbetaling je krediet in kaart brengt. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.
Tip voor gezonde financiën: Zorg dat jouw (debiteuren) facturen snel betaald worden en betaal zelf de facturen die jij ontvangt op de vervaldatum. Zo creëer je ruimte op je rekening en heb je minder krediet nodig. Bewaak dus goed de vervaldatum jouw facturen én verstuur ze zo snel mogelijk na het afronden van de werkzaamheden.
4. Zet geld opzij voor je aflossing en rente
Dat bij een bedrijfsfinanciering aflossen hoort is voor niemand een verrassing. En toch zijn er geregeld ondernemers die moeite hebben met op tijd en voldoende aflossen of de rente betalen. Dat kan natuurlijk komen door een financiële tegenvaller. Maar wil je zeker weten dat je er niet wakker van ligt? Zet dan elke maand ruim van te voren het bedrag dat je moet aflossen (inclusief de rente) opzij.
Een voordeel van een OPR Flex is dat het bedrag dat je aflost ook weer direct opneembaar is. Heb je dus de komende maand toch wat extra krediet nodig? Dan staat je overgebleven krediet inclusief je aflossingen, voor je klaar.
5. Los af met meevallers
Financiële meevallers zijn altijd leuk. Het kan je winst opeens doen stijgen of als een bonus dienen voor jezelf en je collega’s. Maar je meevaller kan je ook gebruiken om slim af te lossen. Bij ons mag je namelijk altijd kosteloos extra aflossen. Gebruik dit geld dus om de hoofdsom van je lening te verlagen, dat betekent namelijk ook dat je minder rente hoeft te betalen. Dat is dan elke maand een mooie meevaller.
Kies OPR Flex
OPR Flex is een doorlopend zakelijk krediet. Met OPR Flex neem je alleen op wat je nodig hebt. Je betaalt ook alleen voor wat je nodig hebt. De resterende ruimte blijft kosteloos beschikbaar. Dat is pas slim investeren.
Start een aanvraag via https://aanvraag.flex.opr-bedrijfskrediet.nl/